Дълбоки дупки по пътя до новата сграда на ПУ чупят колите на пловдивчани - DC news

Дълбоки дупки по пътя до новата сграда на ПУ чупят колите на пловдивчани

20-сантиметрови кратери са осеяли пътя и отбивката за автобуси на обръщалото до новата сграда на Пловдивския университет на бул. „България“. Водачите на рейсове и автомобили ежедневно се чудят как да заобикалят дупките в района. Над 600 автобусни шофьори, студенти и преподаватели са участвали в подписка, в която се настоява площадката и пътят да се ремонтират възможно най-скоро.

Обръщалото до новата сграда на пловдивския университет отдавна е проблем за шофьорите. Въпросът за ремонт на асфалтовата настилка е поставян нееднократно, но досега нищо не е направено. Величка Паликрушева е шофьор на автобус №4. Пътува по този маршрут от година и половина.

„Пътят просто е отвратителен, колите се чупят всеки ден. Искаме даже да не спираме тук, но няма начин, има много студенти. Направихме подписка, предадохме я. Уж казаха, че ще вземат някакви мерки, но то вече мина месец, откакто я направихме“, каза пред DCNEWS жената. Неин колега допълни, че дупките не са единственият проблем тук. На обръщалото няма тоалетна, а  шофьорите нямат елементарни условия за работа. Друг шофьор също го подкрепи.

Студентите също са се включили в подписката. Но не вярват, че нещо ще се направи. Смятат, че условията, които са създадени за идващите да учат в Пловдив младежи, са под всякаква критика. Това е само дребна част от неуредиците в ежедневието ни, коментираха бъдещите висшисти.

На обръщалото попаднах и на шофьор от Стара Загора. Той разказа, че макар и да идва рядко до университета, му се е случвало да шофира в този район при дъжд. „Тогава дупките изобщо не се виждат, а някои от тях са с дълбочина до 20 см, коментира водачът.

Според автобусните шофьори преди година част от дупките са били изкърпени. След поредния дъжд обаче, те отново са зейнали. Често водачите хвърлят камъни и чакъл в дупките, за да ги запълнят. Това обаче също не води до резултат.

Днес общинската съветничка Дани Каназирева, председател на групата „Обединение за Пловдив“, внесе в общината подписката, събрана от студенти, преподаватели и шофьори, в която се настоява за спешен ремонт на обръщалото.

„Не може Пловдив да претендира, че иска да привлича младите хора в града и в същото време да нехае за условията им на живот. Не може да им поставяме препятствия по пътя за лекции“, възмути се Каназирева.

Каназирева предлага малката улица да бъде включена в капиталовата програма на общината за 2015 г., като съответно за нея се заложат средства в проектобюджета.

По информация на кмета на район „Северен“ Ральо Ралев, предоставена на  съветничката, за ремонта на обръщалото са нужни приблизително 250 000 лв.

Подобни статии

Top