Държавата дава по 1 млн. на Локо и Ботев

Пловдивските грандове Локомотив и Ботев ще получат по един милион лева от държавата. Сумата вече е гласувана в Министерски съвет, съобщава sportal.bg. Тук обаче има една подробност. Двата клуба няма да получат парите, а ще им бъде помогнато по друг начин. Ще бъдат наети фирми, които в рамките на един милион, да подобрят базата или стадиона на клубовете.

От Локомотив например са заявили, че желаят с тези пари да се изгради нова тревна настилка на „Лаута“ и два тренировъчни терени. Единият ще бъде с нормални размери, а другият – за футбол 9. Очаква се веднага след приключването на шампионата да стартират ремонтните дейности на „Лаута“. По този начин за следващия сезон Локо ще провежда домакинските си мачове на отличен терен.

Освен това собственикът на „смърфовете“ Христо Крушарски смята да вдигне трибуна „Бесика“. Това ще се случи с лични средства на бизнесмена. Трибуната ще бъде за 2000 места.

Засега не е ясно в какъв проект ще инвестира парите Ботев, като те вероятно ще бъдат използвани за обновяване на базата в Коматево.

Снимка: lokomotivpd.com

Top