Държава в държавата, за която никой не знае

c88a72a8e7b278657a77fcd84614a2ba_M

Жителите на едно украинско село, създали собствена независима държава в държавата. Дори провъзгласили свой монарх. Те имат свои собствени паспорти, освободени са от данъчно облагане и наказателна отговорност.
Селото самопровъзгласило се за „държава“, съществува от преди почти 14 години в района на Чернигов. Официално наречена Бакайевка, „държавата“ не се подчинява на законите на Украйна и се оглавява от „монарх“, чието име не е известно, съобщава украинския телевизионен канал TSN.

700-те жители на Бакайевка, са нарекли“държавата“ си TSNU, което преведено означава „Суверенен народ на Украйна“. Гражданите на „държавата“, са със специални паспорти, които се издават в Бакайевка. Всички са освободени от плащане на данъци към украинските власти и от наказателна отговорност. В допълнение, „държавата“ има своя собствена интернет страница.

Гражданите се възползват от вратичка в украинското законодателство която им позволява да извършват офшорни дейности. Органите на самозваната монархия събират пари от бизнесмени, на които дават безмитни офшорни права.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top