Държава в държавата, за която никой не знае

Жителите на едно украинско село, създали собствена независима държава в държавата. Дори провъзгласили свой монарх. Те имат свои собствени паспорти, освободени са от данъчно облагане и наказателна отговорност.
Селото самопровъзгласило се за „държава“, съществува от преди почти 14 години в района на Чернигов. Официално наречена Бакайевка, „държавата“ не се подчинява на законите на Украйна и се оглавява от „монарх“, чието име не е известно, съобщава украинския телевизионен канал TSN.

700-те жители на Бакайевка, са нарекли“държавата“ си TSNU, което преведено означава „Суверенен народ на Украйна“. Гражданите на „държавата“, са със специални паспорти, които се издават в Бакайевка. Всички са освободени от плащане на данъци към украинските власти и от наказателна отговорност. В допълнение, „държавата“ има своя собствена интернет страница.

Гражданите се възползват от вратичка в украинското законодателство която им позволява да извършват офшорни дейности. Органите на самозваната монархия събират пари от бизнесмени, на които дават безмитни офшорни права.

Подобни статии

Top