Държавен имот в Пловдив се оказа частен от 16 години

Община Пловдив иска имот за детска градина, но той се оказа частен

Държавен имот, който общината иска за строеж на детска градина, се оказа частен от 16 години. Това стана ясно на днешната сесия на местния парламент. Точката внесе смут сред общинските съветници, някои от които предложиха тя да бъде оттеглена от дневния ред и отложена за следваща сесия, докато проучат казуса.

Оказа се, че промяната в статута на имота не е вписана в кадастралния план на Пловдив. Затова общинските юристи не са разбрали, че теренът е частен. На сесията бе дадена думата на собственичката Виолета Дафчева, която обясни, че разполага с нотариални актове и всякаква документация за собствеността, променена със съдебно решение през 1998 година.

Дафчева обясни, че е внесла документите в Общината вчера, тъй като в последния момент е разбрала за влизането на точката в дневния ред.

Имотът, за който става дума е в кв. „Остромила-Беломорски“. Общината възнамеряваше да го придобие безвъзмездно от държавата, като го поиска чрез Областна управа за строеж на детска градина. Въпреки дебатите предложението на администрацията влезе в дневния ред, но не мина, тъй като събра едва 21 гласа „за“, при необходими 26 за разпоредителни сделки.

 

Подобни статии

Top