Държавният департамент на САЩ предупредил за евентуален атентат в София!

12895477_1731801143702942_1420064576_n

Държавният департамент на САЩ предупреждава за възможна заплаха срещу неуточнена линия или линии на градския транспорт в близост до хотел „Плиска” в София. Съобщението е публикувано във Фейсбук страницата на консултския отдел на държавния департамент с дата 23 март след 23 ч. българско време.

В съобщението се казва, че се препоръчва на американските граждани да избягват този район и да намерят алтернативен начин за придвижване.

В района няма метростанция, но има оживена спирка на десетина автобусни и тролейбусни линии. Според непотвърдена информация написаното в социалната мрежа било фалшив сигнал.

Главният секретар Георги Костов обяви пред bTV, че през вчерашния ден има много подадени сигнали, като един от тях е бил за този регион.

 „Не само за района на „Плиска”, а и за много други места имаше сигнали. Службите работят адекватно и най-важното е, че няма никъде потвърдена опасност. Хората трябва да бъдат спокойни”, обяви главният секретар.

Според него обществото трябва да плати този дискомфорт, който е причинен на столичани по време на учението, проведено преди вечер.

„Извадихме си много поуки от проведеното учение, така че то бе полезно. Надявам се, че столичани ще проявят разбиране”, добави Костов.

Снимка: blitz.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top