Държавният департамент на САЩ предупредил за евентуален атентат в София!

Държавният департамент на САЩ предупреждава за възможна заплаха срещу неуточнена линия или линии на градския транспорт в близост до хотел „Плиска” в София. Съобщението е публикувано във Фейсбук страницата на консултския отдел на държавния департамент с дата 23 март след 23 ч. българско време.

В съобщението се казва, че се препоръчва на американските граждани да избягват този район и да намерят алтернативен начин за придвижване.

В района няма метростанция, но има оживена спирка на десетина автобусни и тролейбусни линии. Според непотвърдена информация написаното в социалната мрежа било фалшив сигнал.

Главният секретар Георги Костов обяви пред bTV, че през вчерашния ден има много подадени сигнали, като един от тях е бил за този регион.

 „Не само за района на „Плиска”, а и за много други места имаше сигнали. Службите работят адекватно и най-важното е, че няма никъде потвърдена опасност. Хората трябва да бъдат спокойни”, обяви главният секретар.

Според него обществото трябва да плати този дискомфорт, който е причинен на столичани по време на учението, проведено преди вечер.

„Извадихме си много поуки от проведеното учение, така че то бе полезно. Надявам се, че столичани ще проявят разбиране”, добави Костов.

Снимка: blitz.bg

Подобни статии

Top