Дядото на задушения Павел: Иде ми да се хвърля от Асеновата! (СНИМКИ)

4-годишно момченце изгоря при пожар

4-годишно дете загина при пожар тази сутрин в Асеновград. Огънят пламнал около 8 часа на първия етаж в кооперация на ул. „Генерал Дандевил“ 64, където момченцето било оставено само от дядо си. Малкият Павел се задушил от дима и починал в съня си.

Тази сутрин майката на Павел Тинка тръгнала към шивашкия цех, където работела, а дядото, който трябвало да гледа 4-годишното момченце, отишъл до близкия зеленчуков магазин. Там той помагал да се разтоварва стока.

Малкият бил болен и спял на леглото в стаята. На въпрос защо го е оставил само, дядото – Стефан Узунов отговори, че било студено, а детето било болно. „Да го дигам от сън ли искаш? Станалото – станало, това е! Не мога да го върна!“, тросна ни се дядото.

Павел починал от задушаване. Не е ясно как е станал пожара, но в стаята е горяла печка на дърва. Когато Стефан тръгнал да се връща от магазина, видял пред къщата пожарната. Огнеборците не го допуснали до стаята с малкия. Дори не го видях, каза дядото пред DCNEWS.

„Много ми е мъчно, даже ми идва да се хвърля от Асеновата крепост.“, изплака малко по-късно Стефан, докато събираше играчките на Павелчо, пръснати по пода,  в кашон и чували и ги сваляше в мазето.

Питам го какво ще промени това, че ще се хвърли от крепостта. „Нищо няма да промени“, примирено отговори Стефан. И отново разказа как отишъл само за малко до магазина, където работел. „Само до магазина отидох и се върнах, кога гледам – пожарната тук. Тя даже с мен дойде пожарната, преди мен“, нареждаше човекът и  се щураше из стаята.

Павел живеел само с майка си и дядо си, нямал баща. По принцип ходел на детска градина, но заради настинка, го оставили днес в къщи. Съседи обаче казват, че той често е седял самичък у дома.

Докато бях на мястото, в къщата пристигнаха две жени от социалната служба, за да проучат случая. Обгорелият апартамент е посетен и от разследващ екип, който е извършил оглед.

Според полицията пожарът най-вероятно е тръгнал от печката на твърдо гориво. Инцидентът обаче тепърва ще се разследва.

Това е вторият случай на загинал при пожар в Асеновград за два дни. Вчера в града край Чая в изоставена постройка в покрайнините на града бе намерено овъгленото тяло на мъж, починал при пожар.

Подобни статии

Top