Дядо Коледа чака децата в Пловдив пред Общината

Дядо Коледа чака пред общината децата от Пловдив

Във вълшебната нощ на Рождество всички деца очакват през дома им да премине Дядо Коледа. Добрият старец тази година пристигна в Пловдив в последните дни на ноември и се подготвя за дългото си пътешествие около света, наслаждавайки се на песничките и стихчетата на малките пловдивчанчета.

Чакам всички деца да дойдат и да получат своя подарък на сцената тук, пред Община Пловдив. Това казва всеки път Дядо Коледа, когато хваща микрофона, за да представи поредното дете, което иска да му каже стихотворение.

Най-мъчно ми става, когато гледам малки деца, ромчета, които обикалят, доста неугледни на вид. И естествено аз веднага им подарявам, без да ги карам на сцената. Но децата са усмихнатата част на нашата нация. Големите хора нещо не щат да се усмихват, няма настроение в лицата им, казва белобрадият старец.

И въпреки това Дядо Коледа е сигурен, че българинът очаква този празник с нетърпение. Защото много от хората постят по принуда, други – за здраве, но когато започнат големите софри, те се събират с приятелите, близките и добре, че са празниците, да ги съберат, добавя добрият старец. Категоричен е, че носи подаръци на всички деца. Няма значение дали са послушни или не.

Аз като дам и на по-непослушното, то си прави изводи, предполагам, и казва: Значи, щом Дядо Коледа ми дава подарък, значи трябва и аз да стана добър. Което е прекрасно!

Дядо Коледа се надява, че в България няма да има човек, който да остане без подарък. Категоричен е, че в коледната нощ отново ще обиколи целия свят с елените и ще остави подарък за всяко дете под всяка елха. Защото в тихата и свята нощ стават чудеса.

 

 

 

Подобни статии

Top