Дядо Николай сложи клеймо на българската евроинтеграция

„Евроинтеграцията е деградация“, така пловдивският митрополит Николай влезе в риторика с „щуротиите“ в Европейския съюз. Според него начинът на управление на Европа сега превръща стария континент в свърталище на греховност, злоба и натрупан страх.

„Отплата за греха са болката, скръбта, страданието и смъртта. Страхувайте се от собствените си грехове!“, извика Негово Високопреосвещенство пред миряните, събрали се в църквата „Света Богородица-Благовещение“ в Асеновград.

Митрополит Николай оглави светата литургия по повод празника, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството. Според Библията на този ден Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството – сина Божий Исус Христос.

„Благословена е тази епархия, закриляна от чудотворния образ на Божията майка. Тази икона е източник на благовестие за много човеци – за изцеление, за утеха и спасение“, продължи обръщението си дядо Николай и заключи: „Днес започва нашето спасение“.

Десетки миряни се стекоха към храма, за да присъстват на литургията. Той се оказа тесен да побере всички желаещи да участват в празника и част останаха търпеливо в притвора и двора на църквата.

Вярващи подариха 170 килограма риба, а доброволци от сутринта я печаха на скарата в църковната трапеза. Отделно бяха раздадени и 80 кг осолена риба.

Подобни статии

Top