Д-р Емил Караиванов: Асеновград остава социална община!

Два са важните проекти, на които залага през следващите четири години преизбрания за втори мандат кмет на Асеновград д-р Емил Караиванов. Единият е линейната водопроводна инфраструктура и изграждане на пречиствателна станция, които са проблем за града и трябва да се реализират спешно. Не по-малко важен е интегрирания план за градско развитие, който ще набележи зоните за въздействие в общинския център.

Т.нар. проект за водния цикъл в Асеновград ще стартира реално в началото на следващата година, прогнозира кметът Емил Караиванов. Допълнителни условия от Европейската комисия са довели до преструктруриране на проекта и намаляване на стойността му под 50 милиона евро, за да може да Министерството на околната среда и водите да стане управляващ орган.

Ние имаме пълна готовност, провели сме обществените поръчки, още първата седмица ще имам среща с министър Василева и се надявам да започнем реализацията на проекта, защото той е изключително важен за развитието на града ни, категоричен бе Караиванов.

Проектът за пълна рехабилитация на водопроводната и канализационна мрежа в Асеновград и изграждането на пречиствателна станция е един от четирите в страната, наред с Пловдив, Добрич и Плевен, които ще стартират веднага по новата Оперативна програма „Околна среда“, обяви само преди седмица екоминистърът Ивелина Василева. За новия стар кмет обаче е много важен и новия интегриран план за градско развити, както и подобряването на градската среда вграда.

Възложени са процедури за проектиране на второто и трето ниво на площадното пространство, едновременно с това проектиране на рехабилитация на читалището, на Централната градска част, на кв. „Запад“ на производствена зона „Изток“. След като сме готови с проектите ще започнем финансиране на реализация на тези проекти

В новия мандат Караиванов ще продължи политиката за социална община. Отново се залага на проектите за социална трапезария, една от малкото трапезарии за диабетици в страната, проектите за лични и социални асистенти, изграждане на Дневен център за хора с увреждания, а също на изключително успешните програми за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми,  за превенция на рак на дебелото черво и др.

Подобни статии

Top