ЕБВР кандиса за надзора на Коматевско шосе

Отгговорът на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), който се очакваше, за да могат да бъдат отворени ценовите оферти за Коматевско шосе, най-накрая е пристигнал, похвали се кметът Иван Тотев във фейсбук профила си. Статусът му бе споделен и от Официалната страница на Община Пловдив.

„Най-после чаканият „No Objection“ (Няма възражения) от ЕБВР пристигна. Следва отвряне на ценовите предложения за надзора и стартиране на работата в най-скоро време“, пише градоначалникът. И прилага отговорът на английски:

„Имаме удоволствието да Ви информираме, че въз основа на информацията, предоставена в доклада на банката няма възражения спрямо резултата от оценката на техническите оферти. Следователно, можете да продължите с покана за откриването на финансовите предложения на всички консултанти, които са преминали минималната техническа оценка (80 точки), определени в искането за предложение, както е посочено в по-долу:“ 

Оттук нататък банката трябва само да одобри крайното класиране на кандидатите, но според кмета това вероятно ще един ден. „Предложените цени се подреждат в екселска таблица и най-ниската оферта е най-отгоре. Би трябвало до 10-15 дена да имаме договор за надзор и да започнем Коматевско“, допълва кметът.

Припомняме, че дългоочакваният ремонт на „Коматевско шосе“ се отлага вече няколко пъти, след като кметът обяви още в началото на февруари, че строителните дейности ще започнат на 1 март. Последният път отлагането на отговора на банката бе заради католическия Великден. Вижте повече ТУК!

В случая става дума за процедурата за надзор от 10 декември.

Подобни статии

Top