Евгений Петров подрежда платна във фоайето на Административния съд

Художникът Евгений Петров ще открие днес своята Коледна изложба живопис от 18:00 ч. във фоайето на Административния съд. Съдействие за това му оказват от пловдивската галерия ХебросАрт. „Ще бъдем щастливи да се присъедините към нас, да изпием по чаша вино и да усетим удовоствието от изкуството, което авторът създава“, съобщават от галерията.

В края на късната есен, потопен в разкошния й топъл колорит, Евгений Петров споделя поредната си изложба. Това е зрялото и осмислено завръщане на твореца в уютната прегръдка на пейзажа. Плътната и енергична мазка и наситеността на багрите, пламенният и енергичен маниер, присъщи на автора, не поставят под въпрос факта любов в това завръщане. Поле, дървета и сякаш танцуващи къщички се оглеждат в сребристи води. В тясната пролука между сивите сенчести градски фасади слънцето провира лъчи и превръща отсрещната сграда в бяло видение. Рибарски лодки оживяват морския бряг. Трябва да имаш бистри очи, за да видиш тази реалност. И голямо сърце, което да я подари на зрителя.

Пловдивският художник Евгений Петров е роден през 1969 г. През 1988 г. завършва художествено училище „Цанко Лавренов”. През 1996 г. завършва специалност Живопис във ВТУ„Св. Св. Кирил и Методий” при проф. Н.Русчуклиев. Същата година е приет в „Дружеството на пловдивските художници”. В периода от 2000 г. до 2006 г. живее и работи в САЩ. 2001 г. приет за член на One Ear Sosiety, а от 2007 г. е член на СБХ. Съосновател на ART BOX – 69.

Художникът работи в различни жанрове на живописта, събирайки в изложбите си картини с най-различна тематика от разноликия и многообразен живот. Има над 25 самостоятелни изложби и множество участия в общи експозиции в страната и чужбина. Произведенията на Евгений Петров са собственост на частни колекции в страната и чужбина.

Подобни статии

Top