Евгений Петров продава картина в помощ на дядо Добри

Продават картина в помощ на Дядо Добри

Евгений Петров подреди изложба във фоайето и залата на Административния съд в Пловдив. Художникът приема като предизвикателство проявата на необичайното място и подхожда с любопитство как биха изглеждали картините му в обителта на закона и магистратите.

Водени от желанието си да разчупят рамката, галеристката Таня Банкова и художникът Евгений Петров се отзовават на поканата на председателя на Административния съд Георги Петров. Евгений прави картините спонтанно и на един дъх, а вече иска да разбере как и хората ще приемат творбите му в залата с преобладаващ сив цвят, в която не се случват особено прекрасни неща.

В изложбата си Евгений се завръща отново към пейзажа. Цветове, топлина, уют, спокойствие и много хубави емоции носят картините на художника. В изложбата той показва и нарисувания от него портрет на дядо Добри, който от десетилетия събира пари и ги дарява за възстановяване на църкви с убеждението, че храмът прави хората по-човеколюбиви.

Портретът е нарисуван с благотворителна цел. Половината от цената му ще бъде за дядо Добри, сам ще реши как да употреби сумата. Наближават светли празници – призивът на художника е да бъдем по-човечни, да се усмихваме и да се обичаме повече.

Подобни статии

Top