“Еверест” на 3D по истински случай – тази седмица в Lucky

Еверест

“Еверест” 3D откри фестивала във Венеция, а от 18-ти септември можете да го гледате и в Lucky Дом на киното. Историята е базирана на действителна експедиция от 1996, когато шепа брадати мъже и една жена, тръгнали да мерят сили със стихиите на близо 9 хиляди метра надморска височина (срещу такса от 65 хиляди долара всеки), са пометени като играчки от свирепа снежна буря. Филмът документира едно впечатляващото пътешествие на две различни експедиции, срещнали препятствия отвъд границите на човешките възможности при една от най-свирепите снежни бури, преживявана някога от човечеството. Издръжливостта им е поставена на изпитание от най-суровите природни стихии на планетата и катерачите ще се срещнат с почти невъзможни препятствия, а мечтата на живота им се превръща в задъхана борба за оцеляване. Цената на билета е 7 лв.

Полският филм “Тяло” в драма с примеси на черна комедия, която се завърта около скръбта по загубените близки, често силна и съсипваща като центрофуга. Страхът от интимност и болезнената нужда от нея, самонараняването и вкопчването във вярата в свръхестественото са част от последствията, които героите на филма преживяват.

През цялата седмица на фокус ще бъдат и най-известните филми на Фатих Акин. Можете да гледате три филма на любимия на фестивалната публика режисьор – най-новият му филм “Раната”, виртуозният “Музиката на Истанбул” и филмът, който предизвика вече аплодисменти в залата “Храна за душата”.

В LUCKY ще бъдат прожектирани и 20 от най-добрите фестивални попадения тази година – можете да гледате, ако сте пропуснали “Зимен сън”, “Левиатан”, “Два дни, една нощ”, “Черен въглен, тънък лед”, “Мандарини”, “Облаците на Силс Мария”, българския претендент за Оскар – “Съдилището” и други.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top