Европейски вицешампион по таекуондо продава медала си на търг за да спаси живота на брат си

В кампанията на Йордан Колев се включиха Димитър Бербатов, Кубрат Пулев, Армен Назарян и още много звезди на българския спорт

Европейският вицешампион по таекуондо Йордан Колев обяви, че започва кампания за набиране на средства за лечение на своя брат, който страда от онкологично заболяване.

Сега той заедно с европейски, световни и олимпийски шампиони организират благотворителен търг. Първият артикул в него е сребърния медал и екипа, с който Йордан спечели това отличие на европейското първенство.

„В инициативата се включиха много спортисти. Включи се Димитър Бербатов, Армен Назарян, Кирил Милов, Стойка Кръстева, Ивет Горанова, Детелин Далаклиев, Владимир Далаклиев, братя Джорджеви, Калоян Бинев, Кубрат Пулев. Започнахме благотворителният търг на Гергьовден, защото е празник на храбростта, каквато на брат ми ще му е нужна. Търгът се провежда в моя профил и в този на брат ми. Има начална стъпка и всеки след това ще наддава. Предметите са изключително ценни и са ми дадени с много любов и вяра, че Ники ще се оправи. Ще съм благодарен на всеки, който се включи и подкрепи търга. Енергията на хората е уникална. Със своята подкрепа и вяра те ни зареждат и са безценни за нас“, разказа Йордан Колев.

„Брат ми вече е в Хайделберг. Направиха му биопсия. Резултатите от нея ще излязат до края на седмицата. Боли го рамото, но то ще е така, докато не започне лечението“, допълни Йордан. 

Източник: БГНЕС