Европейското първенство по волейбол помага на деца с аутизъм в Пловдив

unnamed

Организаторите на най-голямото спортно събитие в България за годината – Европейско първенство по волейбол за мъже 2015, се ангажираха с мисията на организацията И АЗ МОГА/ I CAN TOO в подкрепа на деца със специални нужди и и по-конкретно с Центъра за деца с аутизъм, който организацията предстои да открие в края на годината в Пловдив.

Част от приходите от продажбата на билети ще отидат за закупуването на цялостното оборудване на сензорна стая в центъра.

Континенталният шампионат ще се проведе от 9 до 18 октомври в България – София и Варна, и Италия – Бусто Арсицио и Торино. Решаващите мачове за разпределението на медалите – полуфиналите, малкият финал и финалът, ще се изиграят в столичната зала „Арена Армеец“ на 17 и 18 октомври.

Във финалите на Европейското първенство ще участват общо 16 отбора. Българските национали ще изиграят всичките си срещи в зала „Арена Армеец“. Съперниците им в група „А“ са Германия, Холандия и Чехия.

Зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна пък ще приеме всички срещи от група „С“, в която са настоящият световен шампион Полша, Беларус, Белгия и Словения.

На 13 и 14 октомври София ще бъде домакин и на срещи от осминафиналните плейофи и четвъртфиналите.

Билети могат да се закупят онлайн на eurovolley2015.net/tickets/en.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top