Европейско първенство по бийтбокс на Есенния салон на изкуствата

Есенен салон на изкуствата в Пловдив

За първи път в програмата на Есенния салон на изкуствата е включено европейско първенство по бийтбокс. Културният маратон стартира на 1-и септември и в рамките на два месеца Пловдив отново ще бъде огромна арена, на която ще се представят самостоятелни фестивали на различни изкуства, музикални проекти, концерти, изложби и множество улични арт изяви.

Откриването на Есенния салон на изкуствата ще бъде на Античния театър с галаспектакъл подготвен от екипа на Пловдивската опера. Ще бъдат открити и Националните есенни изложби, а на 3-и септември ще стратира куклено-театралния фестивал “Двама са малко, трима са много”.

Ще участват и международни трупи,отново ще има много имтересни инсталации по пешеходната зона на града,замислят се и специални прояви за Капана, обясни зам.-кметът Стефан Стоянов.

Веднага след “Двама са малко – трима са много” е може би най-любимата проява на пловдивчани – фестивалът “Сцена на кръстопът”, който ще предложи отново най-доброто от българския театър през последната година. На 12-и септември е 10-ото юбилейно издание на Нощта на музеите и галериите, една мащабна проява с включени над 50 локации. Традиционно пловдивските джаз вечери предизвикват голям интерес. Тази година те ще бъдат в нов формат.

Новост е и европейското първенство по бийтбокс, с което организаторите се надяват да привлекат и много млада аудитория.

В рамките на Есенния салон на изкуствата се включват и Саундс ъф ди Ейджис, участниците в който все още се уточняват,  Дни на музиката в Балабановата къща, международните дни на фотографията и още много интересни и стойностни прояви, които ще зарадват пловдивчани и гостите на града.

 

Подобни статии

Top