Евстатиев наградил жертвата си с екскурзия за изборите (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Евстатиев наградил жертвата си с екскурзия за изборите (СНИМКИ И ВИДЕО)

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е признал осем от десет обстоятелства по делото срещу него за изнасилване на 16-годишно момиче от градчето. Това съобщи пред медиите днес адвокатът на пострадалата девойка и родителите й Иван Грошев.

„От десет обстоятелства той признава осем. Признава познанство, признава виждане, признава ухажване, а също сексуален контакт. Това е една много добра, макар и примитивна форма на защита – той признава девет неща, но не казва, че контактът е против волята на момичето. Ерго, повярвайте ми, вижте колко много неща признах, повярвайте ми, че е доброволно!“, обясни Грошев.

Засега гражданският иск от 10 хиляди лева само е депозиран, за да може да се запознаят защитниците на Евстатиев, поясни още юристът. По думите му, тъй като днес не бе даден ход на делото, искът ще бъде обсъден в зала на следващото заседание, насрочено за 10 и 11 октомври.

10 000 лева искат родителите на изнасиленото момиче от Евстатиев

16-годишното момиче е по-добре, съобщи пред журналисти баща й. Девойката е успяла да завърши учебната година, въпреки едномесечното си отсъствие от училище. Днес тя беше в съдебната зала, но родителите й забраниха да бъде снимана.

Според тях момичето, а и те самите, били притеснени заради процеса. 16-годишната Ирена често се разстройвала, когато видела публикации в медиите за станалото.

„Има доказателства, че е осъществен полов акт, това е обективен факт, доказан със съдебно-медицинска експертиза. Момичето до този момент не е водило сексуален живот, това също е установено от вещите лица, които са я прегледали 5 или 6 часа след инцидента“, допълни адвокатът. По думите му няма противоречия в извършените няколко експертизи.

Адвокат Грошев припомни, че ученичката е познавала Евстатиев от дете. Тя участвала в мероприятия, които той е организирал по повод местните избори. „Той ги е възнаградил с екскурзия до Санкт Петербург, за която после я поканил да разкаже. Били са група деца, които след изборите миналата година, той е възнаградил да отидат до Русия.  Това са многогодишни контакти, но няма нищо загадъчно и престъпно“, допълни юристът.

Делото бе гледано при закрити врати, но ход не беше даден, тъй като защитничката на Евстатиев – Ташкена Колчева, е в планиран годишен отпуск.

Бившият кмет на Стрелча е обвинен в това, че на 15 януари тази година, е изнасилил момичето, като преди това го е привел в безпомощно състояние, упоявайки го с алкохол. Според медицинската експертизи момичето е било девствено, а екскметът се е възползвал от нейната доверчивост, тъй като са се познавали.

 

Подобни статии

Top