Евстатиев неадекватен, отложиха мярката му за 2 юни

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев вече бил напълно неадекватен, заяви неговата адвокатка Ташкена Колчева, която обжалва определението на Районния съд в Панагюрище и настоява за по-лека мярка.

Иван Евстатиев бе арестуван и обвинен от прокуратурата за изнасилване на 16-годишната ученичка Ирена Б. Миналата седмица срещу него бе повдигнато и второ обвинение – че е напил момичето преди да правят секс.

Новите заседания на съдебните състави по мярката за неотклонение на Иван Евстатиев идват, след като той лежа в психиатрична болница поради тежката депресия, в която изпаднал след ареста, както и опасността да развие „шизофрения” .

Наред с това ударите по реномето му довели до много други заболявания, като например бъбречна недостатъчност, диабет и инсулт.

Няма опасност да се укрие или избяга, нито да попречи на процеса, тъй като всички разпити на свидетели са проведени, твърди адвокатката му Ташкена Колчева.

Според адвокат Колчева 17-годишната ученичка Ирена е търсила по телефона Евстатиев 14 пъти. По нейна инициатива е станала срещата в хотелската стая, след която е било оповестено, че бившият кмет на Стрелча я е изнасилил. Телефонните обаждания на момичето са били във времето от 1 до 15 януари, тази година, но Евстатиев не й отговарял. Едва на 15 януари той й вдигнал телефона и тогава момичето отишло в хотела му.

Адвокат Колчева допълни, че наистина бившият градоначалник на Стрелча и Ирена са пили водка, но количеството е било доста по-малко от посоченото от прокуратурата. По думите й количеството е било не повече от 200 грама и не би могло да събори момиче с телосложението на 17-годишната девойка.

Ташкена Колчева отрече и информацията, че Ирина е била девствена. Тя посочи, че има три медицински заключения, първото от които е направено на 15 януари и според което акушер-гинеколог е констатирал стара дефлорация. Два дни по-късно е направен нов преглед от друг лекар, който открил прясна дефлорация. Впоследствие е направена нова медицинска експертиза от пловдивски доктор. Той също открил прясна дефлорация, като във всеки от случаите дефлорирането е било под различен ъгъл.

„Е, питам аз колко пъти и на кое място тая мома е дефлорирана“, допълни юристката. И уточни, че всички експертизи са приложени като доказателство в папките по делото.

Ташкена Колчева обясни, че Евстатиев не бил на себе си и през цялото време си мислел, че днес се гледа същинското дело срещу него. Той устно й казал, че не иска да присъства на разглеждането на мярката за неотклонение, но тъй като в кориците на делото няма върната призовка от Пазарджишкия затвор, в която се казва, че задържаният не желае да се присъства в съда, съдия Христо Симитчиев не даде ход на делото и заради нередовно призоваване го отложи за 2 юни.

Вижте какво каза адвокат Колчева в кулоарите на съда:

 

Подобни статии

Top