Евстатиев остава в ареста за постоянно, стрелчанци аплодираха - DC news

Евстатиев остава в ареста за постоянно, стрелчанци аплодираха

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който  е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка, остава за постоянно в ареста, реши Пловдивският окръжен съд.  Магистратите отказаха да изменят мярката за неотклонение „Задържане под стража“, наложена от Панагюрския районен съд миналата седмица.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 15 януари 2016 година в хотел „Стрелча” в град Стрелча е изнасилил 16-годишното момиче, като преди това го е привел в безпомощно състояние с помощта на голямо количество алкохол.

Съдът прецени, че здравословното състояние на Евстатиев не създава пречка той да остане в следствения арест.  Определението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.

С бурни аплодисменти и викове „Браво!“ хората от Стрелча, които бяха изпълнили залата в Окръжния съд Пловдив, аплодираха решението на магистратите.

Адвокатите на бившия кмет на Стрелча Ташкена Колчева и Минчо Пенгарски, коментираха, че техният подзащитен не е добре здравословно, има бъбречна недостатъчност, прекаран инсулт и диабет. Искането им обаче не бе уважено.

За протеста на стрелчани вижте ТУК!

Бащата на 16-годишното момиче Георги Белухов посочи, че е доволен от решението на съда и че очаква присъда, която да отговаря на престъплението, което Евстатиев е извършил.

Както и предишния път хората застанаха пред съда и аплодираха медии и магистрати.

 

Подобни статии

Top