ЕГ „Иван Вазов“ спечели финала на „Народните будители и аз“

ЕГ „Иван Вазов“ спечели градското състезание „Народните будители и аз“, като на финала се изправи срещу Образцовата математическа гимназия. Те ще отидат на двудневна екскурзия – наградата за победата им. За пети път в Пловдив се състояха финалите на проекта с ръководител доц. Кирчо Атанасов. Състезанието е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

Победата в градския финал между учениците от 5 до 7 клас грабнаха децата от ОМГ „Акад. Кирил Попов“, побеждавайки ОУ „Райна княгиня”. На екскурзия ще ходят още 6 „б” от ОУ „Кирил и Методий” в Карлово, които спечелиха срещу 6 „а” от ОУ „Христо Смирненски” в Брезово. При по-големите в областта победиха 8 „в” от ПГ „Владимир Заимов” в Сопот срещу 9”а” от СОУ „Христо Ботев” в град Съединение.

Жури в състав акад. Константин Косев, акад. Георги Марков, Иван Гранитски и д-р Станислав Боянов оценяваха участниците. Представители на 50 училища от Пловдивска и Пазарджишка област, и едно софийско училище се включиха в проекта тази година. Досега в него са участвали над 50 хиляди ученици.

Подобни статии

Top