Единични свободни места останаха в Пловдивския университет

PU (2)

Запълване на над 90% от общо 3 779-те места акредитиран държавен прием отчетоха в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Не се наблюдава сериозно снижаване на минималния бал за прием в повечето специалности след третото класиране, съобщиха от Университетския информационен център.

Сред специалностите в редовна форма на обучение с най-високи минимални балове след трето класиране са: „Химия и биология“ – за мъже – 36,00, „Теология“ – 36,00, „Физика и астрономия“ – 35,02 и „Международни икономически отношения – немски език“ – за жени – 32,12.

В задочна форма на обучение с високи минимални балове за жени остават специалностите „Психология“ – 33,00, и „Теология“ – 30,00.

За единичните свободни места в някои факултети е обявен допълнителен прием, припомниха от висшето училище. Кандидат-студентите могат да се информират за датите на изпитите от сайта на университета.

Новият випуск на ПУ „Паисий Хилендарски” ще бъде попълнен окончателно през септември, когато традиционно се провеждат редовните изпити по „Актьорско майсторство за драматичен театър”. Тази година трите кръга ще са на 14, 15 и 16 септември, а класирането – един ден след обявяване на резултатите.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top