Единият от атентаторите е французин, друг е сириец, трети е арестуван още в четвъртък

франция

Френски следователи са установили самоличността на двама от осемте терористи, извърши снощи кървави нападения в Париж, съобщи радио „Европа 1″, цитирано от ТАСС. Единият от нападателите бил френски гражданин, а другият – сирийски.

По-рано бе съобщено, че на мястото на единия от взривовете край стадиона „Стад дьо Франс“ бил намерен сирийски паспорт, вероятно принадлежал на един от атентаторите самоубийци.

Германската полиция е арестувала още в четвъртък гражданин с произход от Черна гора, за когото се подозира, че има връзка с атентаторите в Париж. Арестуваният е шофирал по пътя Залцбург-Мюнхен и е бил спрян край Бад Файлнбах, като при оглед на колата полицията установила, че в нея има професионално направен тайник, в който било намерено оръжие. Заподозреният е бил арестуван, а според конфискуваните материали, съществуват индикации, че той е бил на път за Париж.

В арестувания първо е бил намерен пистолет, скрит в една преграда, а след това и останалото оръжие – пистолети, револвер, муниции, автоматично оръжие и няколко килограма ТНТ. Баварските власти обаче не са потвърдили официално, че човекът е пътувал към Париж.

Снимка: news.nationalpost.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top