Една бира или Локо (Пд)? Ти избираш!

Фен на локо с декларация за подкрепа на отбора

Финансовото положение в Локомотив (Пловдив) предизвика много коментари сред „черно-белите” фенове. Те са доволни от мъжката игра на отбора, но приходите от sms-и драстично намаляват – от 15 хиляди лева в началото до 400 лева в момента. Публикуваме едно обръщение на привърженик без съкращения:

„Когато Локомотив (Пловдив) се оказа свободен и народен, хиляди бяха готови на всичко. Затова и хората, довели докрай революцията на Лаута, разчитаха на думите им. Направиха най-прозрачното нещо, пуснаха DMS линия. Пишеш Loko, пращаш SMS на 17 777 и даряваш левче.

Сметките бяха на месец да идват по 10-15 хиляди лева. Толкова, че и отгоре обещаваха онези, които се радваха на направеното от Деян Колев, от Велин Терзиев, от останалите върнали Локомотив на ултрасите.

Днес, половин година по-късно, положението на Лаута е тъжно. Не, не е свързано нито с футбола, нито с клуба. Отборът върви, на крачка е от полуфинал за купата. Страхове за оставане в групата няма. Управата пък прави всичко възможно да държи нещата в ред, даже и парите закъсняват само с месец, което е наистина героично.

Тъжният вкус на тази ежедневна битка идва от факта, че футболисти и шефове я водят сами. За декември приходите от DMS линията са около 400 лева! За януари май ще са два пъти по-малко.

Това ли е цената на любовта? Затова ли народът искаше Локомотив свободен – за да си спретне своето тридневно пиянство и да гледа сеир?

Сега, когато бъдещето на Локомотив е поставено на карта, козът трябва да е точно онази спяща досега сила – феновете. Цената да ги има “черно-белите”, да бъдат силни е… една бира. Толкова струва SMS в подкрепа на идея, по която въздиша половин Пловдив.

Ако ти, той, всички вие от Лаута веднъж седмично превъзмогвате жаждата си в името на Локомотив, утре може пак да се върне другото пиянство. Футболното, локомотивското, което е много по-велико от това да се наливаш с бира.

Така че довечера като протегете ръка към шишето, помислете дали не е по-добре да я оставите за утре, а вместо това… пишеш Loko, пращаш SMS на 17 777 и Локомотив е жив, свободен и народен!”

снимка: lokomotivpd.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top