Еднометров асеновградчанин измами управителката на борсата в Първенец

Инспекция на борсата в Първенец

3 години затвор при първоначален строг режим присъди задочно пловдивският районен съд на за многократно осъжданият за измами асеновградчанин Веселин Петков.

Той бе признат за виновен, че в условията на опасен рецидив, е измамил управителката на борсата в Първенец. Казал на жената, че е представител на сдружението „Малки хора на България”, а тя му дала 90 лева.

Съдът взе решението си в отсъствието на Петков, който в момента се укрива. На делото стана ясно, че е търсен на два посочени от него адреса в Асеновград, но не бил открит. Търсили го също при негови роднини в Смядово и София.

При последния случай, когато измамил служителка на зеленчуковата борса в село Първенец, Веселин отишъл в администрацията на тържището и се представил за член на сдружението „Малки хора на България”. Управителката не се усъмнила, тъй като той висок по-малко от метър. Петков й казал, че сдружението ще прави спортен празник и поискал пари за спортни екипи. Жената му дала 90 лева като дарение с касов ордер на негово име, а той обещал на следващия ден да занесе фактура от името на сдружението. Управителката се усетила, след като на другия ден Петков не дошъл. Проверила в Интернет и видяла, че Веселин е извършвал и в други измами.

Жената се свързала с организацията „Малките български хора”, откъдето й потвърдили, че мъжът е добре известен с други измами и не е техен член. Президентът на организацията сигнализирал в полицията, а измамената управителка трябвало да възстанови 90-те лева от джоба си.

На делото, назначеният от съда служебен защитник пледирал, че клиентът му е невинен и трябва да бъде оправдан, тъй като ордерът за 90-те лева бил издаден на негово име.

Подсъдимият е съден шест пъти за измама.

Подобни статии

Top