Едо си тръгнал заради играчите

edo

Играчи са в основата на решението на Едуард Ераносян да подаде оставка като старши треньор на Лудогорец. На специалиста му било съобщено, че част от футболистите са изказали обструкции към работата му.

Ераносян и без това бил силно разколебан относно дилемата дали да продължи да води отбора след серията от слаби резултати.

Когато разбрал обаче какво са казали по негов адрес част от лидерите на тима, той взел окончателно решение да напусне клуба.

По информация на „Тема Спорт“ сред състезателите, които са изразявали мнение за треньора пред отговорни фактори в Разград, не е бил Светослав Дяков.

Други от лидерите обаче са го направили. Както е известно, вратарят Владислав Стоянов бе резерва при Ераносян, а след като той сдаде поста, стражът веднага бе върнат в титулярния състав от новия наставник Георги Дерменджиев.

„Ако усетя, че футболистите не са на страната на треньора, тогава той не трябва да е с тях. Не усещам подобно нещо, гордея се, че съм с тези момчета.

В момента, в който усетя, че не ми вярват, ще си тръгна. Щом съм тук и разговарям с вас, значи ми имат доверие.

В кариерата си съм бил изгонен само един път, в другите случаи сам съм си тръгвал. Ще напусна с чест и достойнство, както съм го правил навсякъде“, заяви Ераносян след мача с Локомотив ( Пловдив), който бе загубен на „Лаута”.

Няколко дни по-късно Едо явно вече е усетил за какво става въпрос и е преценил, че повече няма работа в Лудогорец.

Няколко разговора с отговорни фактори в клуба са му били достатъчни, за да разбере, че е по-добре да си тръгне сам, отколкото да чака друга развръзка.

Снимка: sporta.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top