Езерото на смъртта наистина съществува! (СНИМКИ И ВИДЕО)

stone-animals

Тези снимки изобщо не са монтаж, нито фотошоп, не са също работа на скулптор с извратен вкус. Тези птици и животни са застинал паметник във вечността, каменни статуи, в които вече няма живот.

Всяко животно, докоснало се до това страшно езеро, разположено в Танзания, се превръща в камък. Тайната на този страшен водоем се крие в подвеждащата тишина и безжизнеността на водната шир.

Цялото водно пространство на езерото Натрон, има рядък химически състав с ниво на рН, което непрекъснато се колебае между 9 и 10,5. Температурата на водата в езерото достига 60 градуса по Целзий. То изгаря кожата и очите на животните, които се приближават твърде близо до водата и ги превръща в страшни, вкаменени статуи, достойни за филмите на ужасите.

Наименованието на езерото идва от веществото натрон, което е съставено най-вече от карбонат на натрия и неголямо количество сода бикарбонат на натрия.

Животните, превърнали се в статуи при допира си с езерото, били открити за първи път от фотографа Ник Брандт, който пътеществал в източната част на Африка. Той направил няколко фотографии на вкаменените животни.

Етан Кинси, който съпровождал Брандт, разказва след това:

„Обикаляхме брега, подбирайки различни птици, включително птици-носорози, фламинго, скворци, гълъби, прилепи и червеноклюни тъкачи, които са били мумифицирани от солите във водата. Малките безгръбначни, риби и прилепи, застинали в смъртта си, бяха поразителни“. поразительны“.

Източник: naucaitechnika.ru

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top