Екатерина Дафовска в Асеновград

Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска посети кметът на Асеновград Емил Караивнов. Президентът на българската федерация по биатлон сподели пред Караиванов за състоянието на биатлона в България, както и за бъдещите планове за развитието на този спорт в страната ни. От своя страна кметът изрази дълбокото си възхищение към биатлонистката и към усилията, които полага тя за просперитета на биатлона у нас и по света.

Екатерина Дафовска е най-успялата българска биатлонистка. В кариерата си има олимпийско злато, европейска титла, както и два бронзови медала от световни първенства.Катя завоюва първия и единствен златен медал за страната ни от Зимни олимпийски игри, в Нагано на 9-ти февруари 1998 г. в дисциплината 15 километра индивидуално.

Българката печели и златен медал в индивидуалната дисциплина на 15 километра за жени на Европейското първенство по биатлон през 2004 г. в Минск.

През март 2007 г. обявява, че прекратява състезателната си кариера. В момента е председател на Българската федерация по биатлон. Дафовска оглави централата през 2010 г. след форума във Ванкувър.

Подобни статии

Top