Екатерина Костова представи своите „Писма под възглавницата“

Премиера на романа на Екатерина Костова

С чаша вино, нежно послание и чаровна усмивка, пловдивската журналистка Екатерина Костова посрещна приятели, колеги и почитатели на представянето на романа си „Писма под възглавницата“ снощи.

Това е вторият роман на авторката след „Платното на Пенелопа“, той е една от 12-те книги, спечелили конкурса на Община Пловдив за подкрепа на творби на пловдивски автори. Историята на създаването на „Писма под възглавницата“ също е изключително вълнуваща.

Катя Костова споделя, че намира ръкопис на 11 разказа, писани от самата нея преди около 20 години, когато е студентка в Пловдивския университет. Авторката оглежда откъсите през призмата на две десетилетия, разбира какво се е случило и какво не, подчинява ги на един общ сюжет, и ги събира в книгата.

Тъгата на всяко едно порастване, разделянето с илюзиите и трудностите, съпътстващи истинския живот, са само част от темите, които Екатерина Костова разгръща в романа си, успявайки да докосне душата и да провокира към размисъл. Подзаглавието на книгата е „11 разказа на едно момиче към себе си“ , също подчинено на творческата история и съдържанието.

Много колеги и почитатели уважиха Екатерина Костова в клуб „Библиотеката“, чаровната журналистка получи подаръци, цветя и пожелания за здраве и нестихващо творческо вдъхновение. Романът бе представен от главния редактор на Радио Пловдив Марин Данев. По думите му лутането и търсенето пронизват цялата книга, а емоцията се ражда от постоянното търсене и задаване на много и различни въпроси.

Представянето на романа завърши със специална томбола, организирана от авторката. Всеки един от гостите имаше и възможността да си изтегли специално послание, което е част от книгата.

А защо не и да го сложи под възглавницата? Защото хубавите сънища се случват само когато сме преживели истински и позитивни емоции. А срещата с Екатерина Костова и „Писма под възглавницата“ бе точно такава – истинска, емоционална и вдъхновяваща.

 

Подобни статии

Top