Еколози обследват дърветата в Цар-Симеонова градина

Извършва се пълно обследване на Цар-Симеоновата градина във връзка с падналия клон, който рани жена. Припомняме, че след инцидент в петък, пловдивчанка беше настанена в университетската болница „Свети Георги” с контузни рани. Резултатите от обследването се очаква да бъдат готови през следващата седмица.

Еколози от Община Пловдив и специалисти от „Паркове и градини” ще вземат проби от растителните видове в Цар-Симеоновата градина и ще огледат всички дървета.

„Политиката, която трябва да се следва е, че дърветата, които са по-възрастни, трябва да бъдат заменяни”, коментира инцидента кметът Иван Тотев.

„Когато видите някой да реже клон, не трябва да се лепят етикети „превърнахме „Градини и паркове“ в дърводобивно предприятие“. Това не е така, това е предприятие, което пази живота на хората. И затова тези хора трябва да бъдат оставени на спокойствие да работят“, каза още градоначалникът.

Голяма част от пловдивчани коментират, че не се притесняват от нов инцидент и твърдят, че ще продължат да посещават градината.

Във връзка със злополуката общински съветници от „Патриотичен фронт” настояват директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев незабавно да подаде своята оставка. За DCNEWS Алексиев отговори, че е несериозно да коментира искането на патриотите.

Според него служителите в предприятието са си свършили работа и не носят вина за падането на зелен клон, който не е имало как да бъде определен за опасен и да бъде отстранен.

Подобни статии

Top