Ексклузивни кадри от ареста на терориста Салах Абдеслам! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Вижте ексклузивни кадри от ареста на терориста Салах Абдеслам по време на акцията на  белгийските спец части в квартала Моленбек. При вчерашната операция в белгийския квартал бяха заловени петима души, включително Салах Абдеслам, смятан за един от извършителите на атентатите в Париж от 13 ноември, в които бяха убити 130 души, а стотици бяха ранени.

Моленбек е северозападно предградие на Брюксел, а терористичните атаки в Европа почти всеки път имат връзка с него, той е нещо като инткубатор на тероризма и радикалния ислям.

Поне трима от атентаторите, които окървавиха Париж, са свързани със северозападното предградие на Брюксел. Там е роден и 27-годишният Абделхамид Абаауд, считан за ръководител на терористичната атака във Франция, който беше убит при полицейска операция в Париж през ноември миналата година.

Кварталът, който е с разнообразен имигрантски състав, е изпратил и около 40 младежи в Сирия, които се бият под знамената на „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ (ИДИЛ). Общо 520 души от цяла Белгия са поели по този път. Съотнесено към населението на страната от 11 милиона души, това я прави западноевропейската държава с най-много бойци в Сирия на глава от населението.

Снимки:  dailymail.co.uk

Подобни статии

Top