Експедиция зад кулисите на Драмата в Нощта на театрите

Днес предстои четвъртото издание на Нощта на театрите. Събитието ще се осъществи в над 15 български града и европейски държави. Събитието отправя предизвикателство към всички свои любители, които ще имат възможност да се докоснат до „тайните кътчета“на театъра. Присъстващите ще могат да се срещнат с известни актьори и режисьори. Платформата е част от инициативата „Европейска нощ на театъра“.

Популярни лица от българската сцена станаха посланици на европейската инициатива Нощ на театрите. Някои от тях са Владо Пенев, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Деян Донков и други. Тази година Нощта ще бъде изпълнена с театър. Организаторите на платформата са фондациите „Арт Проджектс“ и „Асоциация Информбюро“. Те са подготвили мобилна апликация за предстоящото събитие, което може безплатно да се свали от Google Play и AppStore, в нея е събрано всичко, което ще се случва тази година.

Ето какви приключения ви очакват в Драматичен театър – Пловдив в Нощта на театрите – 19 ноември (събота):

От 12 часа –  „Нощни персонажи“ – фотографии на Павел Червенков
вход СВОБОДЕН

От 19 часа ще се играе спектакълът „НЯМА ТОК ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ“ с участието на Калин Врачански и Красимир Доков.

От 17 до 21 часа театралите канят на ПЪТЕШЕСТВИЕ В ТЕАТЪРА – ЕКСПЕДИЦИЯ ЗАД КУЛИСИТЕ. Гидове ще бъдат актьори от трупата на театъра. Групите се сформират със записване на касата на театъра. Отпътува се в следните часове от фоайето на театъра: 17:00, 17:40, 18:20, 19:00, 19:40 и 20:20 ч. От съображения за сигурност деца под 12 години няма да се допускат до експедициите.

Събитията в Театър „Хенд“:

18:00 Отворени врати

19:30 „Дон Кихот и Санчо Панса или нелепите приключения на Дончо Манчев и Станчо Панчев“

21:00 “WTF” – Stand up comedy със Иво Игнатов – Кени

Подобни статии

Top