Експлозии разтърсиха летището в Брюксел, има загинали

17 души са загинали и над 30 са ранени след екплозиите на летище Зевантем в Брюксел, съобщи ТАСС.

Преди експлозиите е била чута стрелба, информира руската RT, позовавайки се на местни медии.  По информация на Sky news преди взрива са се чували крясъци на арабски.По-рано NBC News съобщи за няколко жертви, цитирайки шефа на белгийската полиция.Федералният прокурор съобщи, че е имало експлозии, но не потвърди дали са следствие на терористична атака, предаде Politico.eu.

От летището са информирали пътниците да не се насочват към зоната на аеропорта.

По информация на Интерфакс в залата за чакащи за излитане  има много ранени. Летището е затворено, всички полети са отменени. Пътниците се евакуират.

Прекъснат е железопътния транспорт към летището, допълват от ТАСС.

Взривът е станал в близост до гише на American Airlines.Снимки от социалните медии показват как се издига пушек от сградата на един от терминалите.“Бях на гишето за регистрация и чух експлозия. Видях дим и паникьосани хора да тичат към изхода. После имаше втори взрив, по-близо до мен“, разказа свидетел пред Bel RTL.

„Летището е затворено, а самолетите са с изключени двигатели“, съобщи служител от „Завентем“ пред местното издание „Льо Соар“.

Взривовете стават 4 дни след ареста в Брюксел на Салах Абдеслам, главният заподозрян за атентатите в Париж през ноември миналата година.

Източник: actualno.com

Подобни статии

Top