Елитни руски бойци в атаката срещу рок-концерта в „Батаклан”

12233490_1691006734449050_1405937643_n

От Френския национален съвет по разузнаване заявиха, че разполагат с достоверни данни за това, че в терористичната атака срещу рок-концерта в театър „Батаклан”, където загинаха над 100 души, са взели участие и граждани на Руската федерация.

Френските спецслужби са установили имената поне на двама терористи, които са граждани на Русия, а по-рано са били на служба в елитните подразделения, подчинени директно на президента на Чечения Рамзан Кадиров. Това пише британският Mirror, позовавайки се на високопоставен източник в Националния съвет по разузнаване на Франция.

Той е съобщил, че двама от терористите, вероятно от чеченска националност, които по рано са служили в подразделенията на МВР на Чечения и са се подчинявали непосредствено на чеченския лидер, са взели участие в нападението срещу театър „Батаклан”. Някои от атентаторите са били на служба до 2014 година. Провеждат се мероприятия по тяхното обезвереждане.

Петима руски граждани бяха задържани във Франция след атентатите срещу редакцията на „Шарли ебдо“. Те бяха заподозрени в организирането на нова терористична атака, както тогава съобщи AFP. Арестуваните също бяха от Чечения. Те бяха  задържани в град Безие в Южна Франция.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top