Елитът на българските щанги се събра в Асеновград

Елитът на българските щанги се събра в Асеновград за първия кръг на Държавното лично-отборно първенство по вдигане на тежести. Състезанието бе официално открито от зам.-кмета на Община Асеновград  Мария Вълканова, съобщиха от пресцентъра на общината. Форумът, в който участват 400 щангисти от всички възрастови групи, ще продължи до 20 март (неделя).

Първенството се провежда в спортната зала на СК „Вдигане на тежести-Асеновец”.  То започна с най-малките на 13 години, утре са кадетите до 17 и юноши до 20 години, а в събота са мъжете и жените.

При момичетата България има няколко изявени състезателки като Надежда Мей до 48 килограма и Мая Иванова до 53 кг., както и 18-годишната Джесика Иванова над 75 кг, съобщи за DCNEWS генералният секретар на Българската федерация по вдигане на тежести Борислав Гидиков.

В 17 часа в събота е контролното на националите при мъжете, като те се готвят за участие на Европейското първенство от 10 до 16 април с амбицията за няколко медала. Надеждите ни са във Владимир Урумов в кат. до 62 кг, който е в добра спортна форма, в Георги Шиков – 94 килограма и Васил Господинов – 105 кг.

Подобни статии

Top