Елица Янкова: Борих се със сърце и душа! - DC news

Елица Янкова: Борих се със сърце и душа!

Елица Янкова донесе първи медал за България от 31-ите Летни олимпийски игри в Рио де Жанейро. Дебютантката на олимпийски игри спечели бронзов медал в категория до 48 килограма в турнира по борба при жените.

След схватката си са бронзовото отличие Янкова заяви пред БНТ, че е щастлива от успеха си, като е доволна, че е зарадвала цяла България.

„Разбира се, че съм щастлива, от две години се боря при жените. Доволна съм, предполагам, че и цяла България се радва, все пак това е първи медал за делегацията. Бях подготвена, бяха трудни тези срещи, все пак е Олимпиада. Може по списък да изглеждаха лесни, но като се наредят на тепиха, всички са яки. Най-трудният мач беше този за медала, защото или си тръгваш с нещо голямо, или си тръгваш с нищо. Знаех си, че щом се боря докрай и със сърце, ще издържа в двубоя.

Преди Олимпиадата бях доволна само, че съм тук. После си казах, че съм тренирала много, те не са нищо повече от мен и ще се боря, пък каквото стане. Сутринта като станах си помислих, че отивам на финал и съм готова за битка.

Напрежението не идваше от отбора, идваше само от негативните коментари. Последните дни пишеше само как сме туристи, как не сме заслужили да сме тук, как математиците са по-добри, затова треньорите ни забраниха да влизаме във Фейсбук. Всичко това ни се отрази лошо, ама…

Най-голяма заслуга има личният ми треньор Петър Касабов, с него съм преживяла и караници, и хубавите моменти. Той ме е изгледал, израснах с него. Баща ми е борец, ама той не искаше аз да се занимавам с борба, защото е толкова лош спорт“, заяви усмихнатата ни медалистка.

Снимка: Reuters

Подобни статии

Top