Елтън Джон и Лаура Паузини предизвикаха фурор в първата вечер на фестивала в Сан Ремо (СНИМКИ И ВИДЕО)

Под знака на дискретна кампания в подкрепа на гражданските съюзи между хората от един и същи пол и в защита на правата на хомосексуалистите премина първата вечер от тазгодишното издание на фестивала на италианската песен Сан Ремо, пише в. Кориере дела сера.

Почетни гости снощи на сцената на театър Аристон в курортния град бяха Елтън Джон и Лаура Паузини. Елтън Джон изпя няколко от хитовете си, отдаде почит на починалия наскоро Дейвид Бауи и разказа колко щастлив е в ролята на баща. Лаура Паузини припомни, че всички хора са еднакви и равни и че трябва да се защитават един друг.
В негласната кампания в подкрепа на гражданските съюзи, по която се води дебат в Италия, се включиха и четирима от участниците в битката за голямата награда на фестивала – изпълнителите Ноеми, Ариза, Ирене Форначари и Енрико Руджери, които бяха вързали на микрофоните си лентички с цветовете на дъгата, възприемани като символ на хомосексуалистите.

В първата фестивална вечер бяха изпълнени 10 песни от общо 20 участващи в надпреварата за наградата на фестивала за най-добра италианска песен. Днес, във втората вечер ще бъдат изпълнени останалите 10 песни. Утре ще има надпревара за най-добър италиански кавър. В петък ще бъде определен победителят в категорията на младите таланти, в която битката се води между 8 изпълнители. Пак в петък от надпреварата за голямата награда на феста ще отпаднат 5 песни. В събота е финалът. Тогава една от отпадналите 5 песни ще получи шанс чрез гласуване на зрителите да се върне в надпреварата и финалната битка ще се води между 16 изпълнители и групи.

Водещ на фестивала за втора поредна година е Карло Конти, асистиран от модела Мадалина Генеа, актрисата Вирджиния Рафаеле и актьора Габриел Гарко

Снимки: tvblog.it

Подобни статии

Top