Емблематични за Асеновград места с туристически печати

Емблематични за Асеновград места ще имат свои туристически печати. Посещението и запознаването с обектите ще се удостоверява с поставянето на специален печат. Списъкът включва 10 обекта на територията на Асеновград, а специална значка ще бъде отличието за ентусиастите, обходили всички места.

Инициативата е наречена „Опознай Асеновградския край” и  се прави за първи път. Освен Асенова крепост и тракийското светилище „Беланташ”, с печат ще бъдат маркирани двата големи манастира –Бачковски и Араповски, най-голямата църква в града – „Света Богородица-Рибната”, както и природните забележителности – водопадът „Сливодолското падало” и скалният феномен „Караджов камък”. Палеонтологичният музей и пещерата „Добростански бисер” също са част от списъка.

„Обектите са една симбиоза от туристически маршрути, които дават цялостна картина на забележителностите в района  на Асеновград. Достъпът до някой от тях  е лесен, защото има изградена инфраструктура, посещението до други е свързано изцяло с пешеходен туризъм”, разказа Ивайло Мирчев, експерт в ОП „Туризъм”.

Очакванията са още това лято новият продукт да бъде предложен на туристите. Той е част от Годишната програма за развитие на туризма в общината, която ще бъде обсъдена на заседание на местния парламент в  сряда.

Подобни статии

Top