Емблематични имена на руското кино се срещнаха с Комисията по култура и медии

Председателят на комисията Славчо Атанасов презентира пред гостите домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година

Възможностите за активно сътрудничество в областта на филмовото изкуство обсъдиха на среща в Народното събрание представители на Комисията по културата и медиите  и емблематични имена на руското кино.

Председателят на парламентарната комисия Славчо Атанасов посрещна известния руски актьор, режисьор и поет, народен артист на Русия Николай Бурляев и руската театрална и киноактриса Нина Усатова.

Творците са в страната ни по повод Международния кинофорум „Златен Витяз“. Заедно с Атанасов, с гостите разговаряха заместник-председателят на комисията Петър Кадиев, народните представители Красимир Велчев, Марияна Бояджиева, Даниела Панайотова, Светлана Ангелова и проф. Станислав Станилов.

Николай Бурляев е от знаковите лица на руското кино – работил с Андрей Кончаловски и Андрей Тарковски, ръководел е киноцентъра „Руский фильм”, народен артист на Русия. Нина Усатова, също народен артист на Русия има над 80 роли. Сред любимите на българските зрители нейни роли са в „Особености на националната политика” и „Дванадесетте стола”.

На срещата руските гости се запознаха и с работата на Комисията по културата и медиите, с дейността на Народното събрание, както и с историята на сградата –  паметник на културата, в която се помещава институцията.

Председателят на комисията Славчо Атанасов презентира пред творците домакинството на града като Европейска столица на културата през 2019 година.

 

 

Top