Емблематични имена на руското кино се срещнаха с Комисията по култура и медии

rusko

Председателят на комисията Славчо Атанасов презентира пред гостите домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година

Възможностите за активно сътрудничество в областта на филмовото изкуство обсъдиха на среща в Народното събрание представители на Комисията по културата и медиите  и емблематични имена на руското кино.

Председателят на парламентарната комисия Славчо Атанасов посрещна известния руски актьор, режисьор и поет, народен артист на Русия Николай Бурляев и руската театрална и киноактриса Нина Усатова.

Творците са в страната ни по повод Международния кинофорум „Златен Витяз“. Заедно с Атанасов, с гостите разговаряха заместник-председателят на комисията Петър Кадиев, народните представители Красимир Велчев, Марияна Бояджиева, Даниела Панайотова, Светлана Ангелова и проф. Станислав Станилов.

Николай Бурляев е от знаковите лица на руското кино – работил с Андрей Кончаловски и Андрей Тарковски, ръководел е киноцентъра „Руский фильм”, народен артист на Русия. Нина Усатова, също народен артист на Русия има над 80 роли. Сред любимите на българските зрители нейни роли са в „Особености на националната политика” и „Дванадесетте стола”.

На срещата руските гости се запознаха и с работата на Комисията по културата и медиите, с дейността на Народното събрание, както и с историята на сградата –  паметник на културата, в която се помещава институцията.

Председателят на комисията Славчо Атанасов презентира пред творците домакинството на града като Европейска столица на културата през 2019 година.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Top