Емил Караиванов: Готови сме за зимата!

vreme sniag

С 305 тона пясък и 135 тона сол разполага община Асеновград за новия зимен сезон. Това съобщи кметът Емил Караиванов. Той посочи, че количествата инертни материали са достатъчно за зимното поддържане в общината.

Община Асеновград има сключен договор за зимно почистване и снегопочистване с фирма “КМД” ЕООД за територията на град Асеновград. За общинските пътища и улична пътна мрежа по населените места на общината е сключен договор с фирмите “Пътно почистване” ЕООД и “ЕР 2009” ООД.

С общо 14 снегопочистващи машини разполага КМД за общинския център. От тях 6 са снегорините, 5 – пясъкоразпръсквачките, допълнително има още 2 фадроми и един самосвал.

Общинска комисия извърши оглед на техническото състояние на техниката, посочи кметът. По думите му всички автомобили притежават необходимите документи и са технически изправни за зимния сезон.

Със заповед на кмета на общината д-р Емил Караиванов е определена и комисия, която системно да извършва контрол за спазването на определените графици по почистване на уличната мрежа, алеите и тротоарите при нормални и зимни условия. Градоначалникът уточни, че сформиран и щаб за координация при влошени метеорологични условия.

От Областно пътно управление също са уведомили общинското ръководство за техниката, с която разполагат и с която ще почистват пътищата, поддържани от АПИ на територията на община Асеновград.

Утре предстои работна среща на сформирания щаб за координация, допълни кметът.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top