Емил Караиванов: Готови сме за зимата!

С 305 тона пясък и 135 тона сол разполага община Асеновград за новия зимен сезон. Това съобщи кметът Емил Караиванов. Той посочи, че количествата инертни материали са достатъчно за зимното поддържане в общината.

Община Асеновград има сключен договор за зимно почистване и снегопочистване с фирма “КМД” ЕООД за територията на град Асеновград. За общинските пътища и улична пътна мрежа по населените места на общината е сключен договор с фирмите “Пътно почистване” ЕООД и “ЕР 2009” ООД.

С общо 14 снегопочистващи машини разполага КМД за общинския център. От тях 6 са снегорините, 5 – пясъкоразпръсквачките, допълнително има още 2 фадроми и един самосвал.

Общинска комисия извърши оглед на техническото състояние на техниката, посочи кметът. По думите му всички автомобили притежават необходимите документи и са технически изправни за зимния сезон.

Със заповед на кмета на общината д-р Емил Караиванов е определена и комисия, която системно да извършва контрол за спазването на определените графици по почистване на уличната мрежа, алеите и тротоарите при нормални и зимни условия. Градоначалникът уточни, че сформиран и щаб за координация при влошени метеорологични условия.

От Областно пътно управление също са уведомили общинското ръководство за техниката, с която разполагат и с която ще почистват пътищата, поддържани от АПИ на територията на община Асеновград.

Утре предстои работна среща на сформирания щаб за координация, допълни кметът.

Подобни статии

Top