Емил Русинов гостува за Деня на Земята в ДГ „Биляна“

Детска градина „Биляна“ отбеляза Деня на Земята със специално подготвен спектакъл.

Гости на празника бяха кметът на район „Източен“ Емил Русинов и зам.-кметът по екология Цветина Кашилска. Директорът на детското заведение Виолета Арнаудова приветства присъстващите, като им благодари, че са част от празника.

Децата от всички групи представиха спектакъла „Пеперудена магия“, който е специално режисиран за Деня на Земята, в който малчуганите разказаха история за пеперудата и нейното преобразяване. Чрез театър, песни и танци пресъздадоха света на гората и на пеперудите. Децата демонстрираха как да се изхвърлят разделно отпадъците, за да е чиста земята.

Най-интересният акцент от празника беше модно ревю, в което бяха използвани рециклируеми материали.

Децата, с помощта на своите родители, бяха облечени в уникални костюми, сред, които на космонавт, Хари Потър, българска народна носия, Малкия принц и много други артистични костюми на герои от приказки.

„Впечатлен съм от представлението, което ни показаха децата с помощта на техните преподаватели и родители. Темата за опазването на природата и Земята са изключително важни. Примерът, които даваме на децата от най-ранна детска възраст за опазване на зелената еко-система, е един от най-добрите примери, които можем да им дадем, а именно да пазят и обичат природата. Благодаря ви за прекрасния спектакъл деца, направихте деня ми още по-цветен“ , каза кметът на „Източен“ Емил Русинов.

Празничната програма завърши с бурни аплодисменти, песни и танци. Децата поздравиха кмета на района и всички заедно се събраха за обща снимка.