Емоционално обръщение на бултрасите преди дербито надъха феновете!

Бултрасите от официалния Клуб на привържениците на Ботев Пловдив публикуваха чувствено обръщение към своите събратя, в което говорят за любовта си кум клуба и към неговия дом – Колежа. Те призоваха феновете за пореден път да напълнят стадион „Лазур“ и да се справят с абсурда пловдивското дерби да се играе в Бургас.

„Приятели, вече две години сме принудени да играем домакинските си мачове в Коматево. На нас се е паднала отговорността да защитаваме клубната чест далече от мястото, където като деца ни заведоха бащите ни и откъдето днес извръщаме поглед с тъга.

Едва ли има ботевист, чието сърце да не трепва, когато преминава по Източен, Богомил или Варшава. Едва ли има ботевист, който да не си спомня рева на хилядите по трибуните на Колежа… Еуфорията след големите победи, но и срама след невъзможните загуби. После вечното завръщане след седмица или две, без значение противника, резултата, мястото в класирането, играчите или треньора…

Не, не, не … Това никога не ни е вълнувало, ходехме за нещо много по-високо от някакви си там числа… И ще продължаваме да ходим, защото някоя събота, убедени сме, пак ще се завърнем вкъщи. Както винаги сме го правили, независимо от нищо.

Сега по силата на обстоятелствата ни предстои домакинство срещу *иганите в Бургас. Нека за пореден път изпълним Лазур, нека пренесем цялата си енергия на морето и да докажем на футболна общественост, че Ботев (Пловдив) е по-жив от всякога.

Че Ботев (Пловдив) скача и пее, готов на всичко да се справи и с този абсурд, готов на всичко да се върне у дома…. Че вярваме в по-доброто утре… Бъдете там!“

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top