Енги е луд и се завръща за радост на феновете!

Енгибар Енгибаров е един от емблематичните със своето лудо поведение бивш футболист, който е от любимците на „жълто-черната” публика. Енги наистина бе луд на терена, пък и извън него. Всяка несправедливост трябваше да бъде наказана от защитника, къде с мощна секира, къде с юмручен бой и благословии до девето коляно.

С екипа на ЦСКА участва и в дербито срещу Левски на 27 април 1996 година, когато от трибуните хвърлят жива змия за да сплашат рефера Веселин Богданов, а „червените” печелят с 1:0 и прекъсват серията си от 9 мача без победа над Левски.

Като треньор е уникална практиката му в аматьорския Бенковски (Бяла), чийто спонсор е винпром „Полски Тръмбеш”. Той е и кум на Цанко Стоичков – братът на легендата Христо Стоичков. Двамата играят заедно в Беласица и в Локомотив (Русе). В Петрич правят бойкот на Петър Курдов и на Митко Алексиев заради нечовешките тренировки, които водят.

Енги, който сега ще бъде помощник на Николай Костов в Ботев, е влизал сам в битка с половината отбор на Славия, заедно с Лилчо Арсов е защитавал феновете и се е опълчвал на Димитър Христолов, сядал е на маса с ултрасите и дори заедно с тях е играл срещу привържениците на Локомотив в училищен двор.

Снимка: 7 dni sport

Подобни статии

Top