Енергоспестяващи щори и течна изолация показват на Панаира в Пловдив

Иновативни технологии демонстрират на Панаира в Пловдив

Енергоспестяващи щори, изработени по технология на НАСА, ще бъдат демонстрирани на Международния технически панаир, който ще се проведе от 29 септември до 4 октомври 2014 г. в Пловдив. Топлоизолационният материал идва за първи път на нашия пазар и ще се конкурира на изложението с над 40 иновативни продукта.

Щорите се монтират по различен начин през зимата и лятото, тъй като едната повърхност отразява топлина, а другата да я концентрира и излъчва. Така предпазват от студ и жега, съкращават почти два пъти разходите за отопление и за охлаждане, а икономическият ефект достига 40–60% в зависимост от годишното време и площта на помещението, твърдят от фирма „Спектър инвест БГ“, официален дистрибутор на корпорацията «Eedr”, САЩ.

Енергоспестяващите изделия отново са сред най-атрактивните експонати на Есенния панаир. Акцентът е върху достъпните и лесно приложими решения. За първи път се представя и течната топлоизолация за вътрешни стени и тавани, която се нанася като латекс, но предпазва от конденз и мухъл. Тя е разработена от българската компания „Изомакс“.

Няколко варианта за домашна електроцентрала предлага фирма „Пестим енергия“. Тя показва ветрогенератори за монтаж на покрива или в двора, съоръжения за добиване на енергия от слънцето, компактен комплект от соларен колектор и бойлер, инфрачервени уреди за отопление на открито.

Системата за захранване на двигатели от слънцето е хитовият продукт на „Електроинвент“. Тя създава мощност от 0.75 до 19 киловата, стартира се автоматично в зависимост от слънчевата радиация.

Намаляването на енергийните разходи е залегнало и при конструирането на новата фамилия електрически платформи на „Балканкар Рекорд“. Промените удължават пробега с едно зареждане на батерията. Така се дава възможност на фирми, кандидатстващи за финансиране по европейски програми за енергийна ефективност и зелена икономика, да се оборудват с техника, намаляваща енергийните и производствени разходи, обясняват от фирмата. Тя демонстрира и екологична фамилия мотокари, които съответстват на световните изисквания за екологичност на отработените газове и изразходват по-малко горива в сравнение с използваните досега.

Екотенденциите, застъпени в експозициите на много компании, се доразвиват в Дните на зелената енергия, които се провеждат традиционно в рамките на Есенния панаир по инициатива на Енергийна агенция Пловдив.

Изложители от 37 държави са подали заявки за участие в 70-ото издание на най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа, организиран от Международен панаир Пловдив. Те ще покажат най-новите си разработки в специализираните изложби „Акватех“ (за технологии и управление на водите), Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Енеко“ (за енергетика и екология), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии), „Интермин експо“ (за минната индустрия), „Химия“.

 

 

 

 

Подобни статии

Top