Ерика Зафирова със сребро, Боряна Калейн с бронз от Портимао

Ерика Зафирова спечели сребърен медал на лента, а Боряна Калейн бронзов на бухалки на Световната „Чалъндж“ купа в Портимао. Двете бяха брилянтни в последните си изпълнения и заслужено се качиха на стълбичката. За Ерика, която е абсолютна дебютантка на Световна купа, това е първият медал от голямо състезание.

На финалите на обръч Боряна допусна груба грешка и завърши осма, а Ерика игра с неточности и финишира пета. На топка и двете играха добре, но останаха 5-та (Боряна) и 6-та (Ерика).

Български съдия на турнира бе златното момиче Християна Тодорова.

„Доволна съм от представянето си на състезанието. За тази година може би това е най-силното ми представяне на композициите. Не допуснах и трите дни груби грешки, но разбира се има още какво да покажа.

Много съм щастлива от факта,че спечелих сребърно отличие за съчетание с лента, защото за пръв път участвам на състезание от такъв висок ранг за възраст жени“, заяви дебютантката Ерика Зафирова.

„Доволна съм, че за поредно състезание успях да оставя добро впечатление и отново да съм измежду медалистките. Щастлива съм, че имах възможността на взема участие в състезание от такъв ранг. Допуснах грешки в съчетанието си с лента и за съжаление останах първа резерва за финала на този уред. В това състезание показах стабилна работа с тяло, от което съм много доволна, защото това беше слабата ми страна. С всяко изминало състезание се чувствам все по-уверена и мотивирана. Натрупах ценен опит през този сезон“, сподели Боряна Калейн.

Снимка: БФХГ

Подобни статии

Top