Ермин Шиляк е новият треньор на Ботев, феновете разочаровани

botev

Словенецът Ермин Шиляк ще бъде новият старши-треньор на „Ботев“ Пловдив. 42-годишният специалист прие поканата на ръководството на Клуба да заеме поста, който бе овакантен след освобождаването на досегашния наставник на „канарчетата“ Петър Пенчев.

Феновете обаче останаха разочаровани. В социалните мрежи те изразиха опасенията си, че словенецът няма да успее да се справи с поста на наставник.

„Не съм оптимист за новият ни треньор, но му пожелавам успех. Все пак можеше да се потърси треньор с по богата треньорска практика. Ще се радвам да ме опровергае с резултати“, пише привърженик на клуба в най-голямата фен група на Ботев. Друг фен иска да знае: „Припомнете ми колко родни клуба са показали красив и резултатен футбол с чужди треньори начело“. „Дано дойде с поне един нов футболист, примерно вратар“ – пожелава трети. Четвърти просто е качил снимка на Оливър Кан, придружена с коментар: „Трябва ни такъв като него. В българския футбол липсва желязна дисциплина“.  „Веднага почвате с негативизма, а още не е почнал работа човека“, кастри ги позитивно настроен бултрас.

Ермин Шиляк пристига в България утре по обед, като само няколко часа по-късно той ще бъде представен официално като треньор на „Ботев“. Това ще се случи на извънредна пресконференция с начален час 14:45 в конферентната зала на клубната база в Коматево, съобщиха от клуба.

Междувременно днес ръководстовто на Ботев начело с Ангел Палийски скастри в съблекалните играчите и им заяви, че при следваща подобна издънка няма се разминат само със смяна на треньора и глоби по вътрешния правилник, но и с по-сериозни наказания в техните редици.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top