Есенни празници на изкуствата започнаха в Асеновград - DC news

Есенни празници на изкуствата започнаха в Асеновград

Празници на изкуствата започнаха в Асеновград

До края на месеца градът край Чая ще се превърне в арена на културата и изкуствата. По време на празниците ще се проведат редица срещи с творци, изложби и концерти. Стартът бе даден снощи с представянето на книгата на свещеноиконом Йордан Георгиев, озаглавена „Град на вярата“.

“Град на вярата“ е книга, която би била много полезна за туристите, дошли в Асеновград. Тя съдържа информация за всички храмове в града край Чая, наричан „Малката Света гора“. Автор е свещеноиконом Йордан Георгиев, архиерейски наместник в града: „Книжката е една добавка към всичко, което човек може да получи като информация, нямаме книжка специално подготвена за църквите в нашия край, има какво да покажем“.

В книжката е обърнато обстойно внимание на 15 храма в Асеновград. Разказана е тяхната история, посочена е информация за архитектурата им, параклисите, които са към тях, както и свещенослужителите, които са работили и работят в момента в съответната църква.

Така туристите ще знаят към кого да се обърнат, смята отец Йордан: „И моeто желание е тази книга да се издаде в най-скоро време на английски език, тъй като Асеновград има много хора, които живеят в чужбина да занесат и да покажат, че нашият град е един достоен християнски център“.

Книгата може да се намери във всички храмове в Асеновград и туристическия информационен център на Асеновата крепост. Очаква се съвсем скоро към нея да бъде издаден и диск с видеоматериали.

Подобни статии

Top