Ето възгледите на Кобрата за бокса, шахмата, алкохола, вярата и семейството

Най-добрият ни професионален боксьор Кубрат Пулев наскоро навърши 34 години. Кобрата е роден на 4 май 1981-а година, когато на бял свят, но през 1943-а година, се появява и футболната легенда Георги Аспарухов-Гунди. Журналистката Оля АЛ-Ахмед взе откровено интервю от Пулев, което той публикува на официалната си страница във Фейсбук.

Кубрат за шахмата

Много обичам да играя шах. Истински се разтоварам. По принцип обичам игрите, но шахът наистина ме разтоварва. Боксът е много труден спорт, защото е комбинация на умствено и физическо натоварване. В същото време бокс и шах са много идентични. При шаха трябва да мислиш много бързо, а при бокса трябва да мислиш светкавично. При шаха трябва да изпреварваш, да предвиждаш ходовете на противника, без той да узнае твоите намерения. Абсолютното същото е с бокса, само че за да го направиш физически първо трябва да го разкодираш мисловно. В бокса всичко става за секунди. Затова обичам да играя шах. Велика игра!

За вярата

Вярата за мен е всичко. Ние сме създадени с вяра. От вярата започва живота. От вярата започва всичко. Когато спреш да вярваш, значи всичко е вече приключило. Вярвам в Бог, защото така го усещам и така мисля. Аз имам силно развита интуиция. Ходя рядко на църква, защото нещата там са ми малко изкривени. Виждал съм пияни попове, а и по не правилни неща. Мисля че служителите в църквата трябва да са за пример, а не такива, каквито съм ги виждал. Вярата е дълбоко в мен. Човек трябва да усеща, да чуства вярата с сърцето си. Ето, например, да вземем исляма. В историческите книги се казва, че навремето са принуждавали хората насила да приемат исляма, което става и в наши дни. Не може да принудиш някой да вярва. Едва ли Аллах би пожелал хората да се принуждават да вярват в него. Вярата трябва да се почувства, трябва да ти е в сърцето , в ума. Насила вяра не става! Баща ми беше от традиционно католическо семейство от Пловдив. Успя да ни предаде много неща, да ни възпита с много любов и внимание, но вярата не ни я натрапваше, остави всеки сам да я почувства.

За брака

За мен бракът не е от толкова голямо значение. За мен е важно семейството, то е нещо свещенно. Както са ме отгледали мен, както съм го видял. Но бракът не е нещо задължително, защото няма да обезпечи спокойствието в семейството, нито ще ти даде сигурност. Сигурността я дават хората, които предприемат крачката да бъдат заедно за цял живот, да имат дете . Бракът бих го сключил по – скоро заради жената, за да се чувства тя щастлива. За мен е безразлично дали ще съм женен, или не. Когато един човек е до мен, той е всичко за мен. Жената до мен няма да стане повече жена, ако се оженя за нея.

За алкохола

Какви ли не теории се изредиха за алкохола. Не трябвало да се пие.Но човек трябва да се научи да разпуска. Например, в такъв тежък спорт като бокса, а и не само. Много хора се занимават с други тежки дейности, напрегнат умствен и физически труд, водещ до стрес, повишена емоционалност. Затова трябва да могат да разпускат. Но всичко трябва да е балансирано в рамките на нормалното. Ако човек не разпусне, няма да може после да работи качествено. Повечето хора обаче са в двете крайности – или само разпускат и ги мързи да работят или закоравели работохолици, които не са вкусили алкохол и не знаят как да разпуснат, не искат и не могат. Няма нищо лошо човек да разпусне в границите на нормалното. Категорично не приветствам наркотиците, но по едно питие няма нищо лошо. Стига да не става навик

Подобни статии

Top