Ето го атентаторът от Ница (СНИМКА)

Шофьорът, убил снощи в Ница 84 души, част от които са деца, е идетифициран като Мохамед Лауаедж Булел. Атаката се случи по време на честванията на Деня на Бастилията във Франция. Според очевидци, той също така е стрелял по бягащите, докато е карал през събралите се хора.

След около два километра шофьорът-убиец е застрелян, слизайки от камиона. Първата, засега единствена версия, че именно Мохамед Лауаедж Булел е карал камиона, се основава на факта, че лична карта с тези имена е намерена в кабината на машината-убиец. Булел е известен на полицията. Най-вероятно става дума за съучастие в обикновени престъпления и кражби, пише “Мирър”. Според източници на медията, последното му явяване в съда било през март, когато е бил признат за виновен за упражнено насилие.  По професия Булел е бил шофьор.

Освен личната карта, полицията идентифицира извършителя и по телефона, който е намерен в камиона. Той също принадлежи на 31 годишния Мхамед Лауаедж Булел. Според местните издания, атаката по всяка вероятност е била предварително планирана. Камионът най-вероятно е бил нает в град, намиращ се близо до Ница, пише “Гардиън”.  Убиецът е баща на 3 деца. Местната преса го описва като саможив и не особено религиозен.

Източник: novini.london

 

Подобни статии

Top