Ето единият от терористите! Регистриран е в Гърция и е минал през Сърбия! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Единият от терористите, които окървавиха Париж във фаталния петък 13-ти, е притежавал сирийски паспорт. Неговото име е Ахмед Амолахмед. Той е влязъл в Европа през октомври през Гърция и е бил регистриран съгласно правилата на Европейския съюз. След това е преминал през Сърбия, Хърватия и Австрия, преди да влезе във Франция.

Според източник от гръцката полиция притежателят на паспорта е бил млад мъж, пристигнал на остров Лерос с плавателен съд от Турция заедно с група от 69 бежанци и отпечатъците му са били снети от гръцките власти. От Гърция съобщиха, че вероятно има още един терорист, който е бил регистриран на тяхна територия, преди да се отправи към Централна Европа.

В друг от убитите атентатори е намерен египетски паспорт. Няколко от масовите убийци пък са дошли от Белгия, където снощи бе проведена специална акция и бяха направени арести в Брюксел. Трима жители на Брюксел са участвали в атаките във френската столица. Един от автомобилите на нападателите е бил с белгийска регистрация.

Според френските медии, двама от терористите са били деца. Те са били на възраст между 15 и 18 години. В същото време станаха ясни имената на трима от участниците в кървавия екшън – 29-годишният Исмаил Омар Мостефа, френски гражданин, чийто баща и брат бяха арестувани снощи, Абдулакбаке Б., както и сириецът Ахмед Амолахмед.

Снимка: Блиц

Подобни статии

Top