Ето защо Гришо не можа да играе за България

Журналистът Асен Григоров разкри причината, поради която за Григор Димитров не е било възможно да играе за България в решителния плейоф срещу Унгария за купа „Дейвис”. Най-добрият ни тенисист е имал среща по същото време с аржентинеца Франко Давин в Монте Карло. Специалистът вече е треньор на 24-годишната ни звезда.

Лично Хуан Мартин дел Потро е съдействал за тази среща, а в Българската федерация по тенис са били наясно със ситуацията. Въпреки това към Гришо полетяха обвинения от капитана ни за купа „Дейвис” Тодор Енев, както и от шефката на БФХГ Илияна Раева.

„Те всъщност забравиха, че Григор е професионалист и освен това е играл във всички мачове за купата от 2008-ма година насам, освен през 2011-та, като с победите си помага много на България. Друг е въпросът, че страната ни не разполага с качествени тенисисти и че колегите му не могат да победят дори посредствен тим като Унгария”, заяви Асен Григоров.

Част от българите дори се настроиха срещу Григор Димитров, но пък феновете му ще могат да го видят в демонстративна среща с Гаел Монфис в зала „Арена Армеец” на 28-ми октомври.

Подобни статии

Top